Agentia Funerara CRISTI PAULA MARKET
Despre Decesul la Spital

Despre Decesul la Spital

În acest caz spitalul te va contacta pe tine sau un alt aparținător pentru a anunța telefonic vestea. Mai întâi se va constata decesul de către un medic specialist, primar sau de gardă. Urmează apoi să fie consemnat în foaia de observaţie (FO) menţionând data şi ora la care s-a produs, cu semnătura şi parafa medicului.

Autopsia anatomo-patologica se efectuează obligatoriu în toate decesele survenite în spital ce nu sunt cazuri medico-legale pentru a preciza diagnosticului clinic. Certificatul Medical Constatator al Decesului este în acest caz întocmit de medicul anatomo-patolog. Însă familia poate alege să nu se mai efectueza autopsia, în cazul care nu are nicio rezervă asupra cauza bolii sau a tratamentului la care a fost supus defunctul.

Certificatul medical constatator al decesului poate fi realizată numai după 24 de ore la declararea decesului de către cadrul medical și se va elibera cu actul de identitate al celui care a trecut în neființă.

În urma întocmirii documentelor legale, persoanalul nostru poate ridica defunctul de la morga spitalului și a o transporta la capelă unde va avea loc ceremonia funerară.

Call Now Button